Smits kozijnen Duurzame kozijnen

Duurzaamheid als belangrijkste drijfveer

Bij Smits Kozijnen is duurzaamheid geen loze kreet. We stemmen al onze beslissingen af op de impact die ze hebben op de wereld en onze directe omgeving. Of het nu gaat om onze footprint of hoe we diversiteit en inclusiviteit omarmen in ons bedrijf. Dat is ook de reden dat we kiezen voor een focus op kunststof kozijnen.

Allereerst is de lange levensduur van kunststof kozijnen opvallend. Ze gaan namelijk tussen de 50 en 75 jaren mee, bijna een leven lang zou je kunnen zeggen. Daarnaast hebben ze veel kenmerken die bijdragen aan meer comfort en een betere leefomgeving, voor deze en de volgende generatie. 

Wil je energieneutraal wonen?

Buiten de reguliere systemen om worden er bij Smits ook kunststof kozijnen en speciaal glas vervaardigd voor Energieneutraal wonen. Wij vertellen je er graag meer over!

Hoe beter de isolatiewaarde, hoe minder het warmteverlies 

Zo hebben kunststof kozijnen een betere isolatiewaarde dan houten en stalen kozijnen. Het zijn allround isolerende kozijnen, met akoestische (geluid) en thermische isolatie (warmte en kou). Hoe beter de isolatiewaarde, hoe minder het warmteverlies en hoe lager de energierekening. Kunststof kozijnen zijn bovendien onderhoudsarm. Je kunt ze eenvoudig schoonhouden en je hoeft ze nooit te schilderen; zo heb je blijvend lage onderhoudskosten. 

Kozijnen van 100% gerecycled materiaal 

Duurzamer wordt het niet: Wij produceren kozijnen van 100% gerecycled PVC. Het 100% circulair kunststof kozijn is verkrijgbaar in de profielserie Trend. Om de kozijnen hun UV-bestendigheid en hun premium look te geven, zijn deze profielen behandeld met de innovatieve proCoverTec kleurafwerking dat in alle kleuren leverbaar is en een luze uitstraling geeft.

CO2-Bewust Certificaat Niveau 3 

De CO2-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten. De Ladder wordt als CO2-managementsysteem en als aanbestedingsinstrument gebruikt.

Organisaties die zich laten certificeren volgens de Ladder, zullen dit ervaren als een investering die zich direct terugverdient in termen van lagere energiekosten, materiaalbesparing en innovatiewinst. De CO2-Prestatieladder is oorspronkelijk in 2009 ontwikkeld door ProRail en sinds 2011 in eigendom en beheer van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen.

Klik hier voor ons meest recente CO2-Bewust Certificaat.

De voordelen van Smits Kozijnen

Onze kunststof kozijnen hebben veel voordelen, zowel in duurzaamheid als betaalbaarheid. We zetten de belangrijkste even op een rij voor je.

Levensduur+++

Vooral de uitzonderlijk lange levensduur van minimaal 50 jaar en de 100% recyclebare materialen die we gebruiken, zorgen ervoor dat onze kozijnen zo toekomstbestendig zijn.

Isolatiewaarde+++

Onze kozijnen hebben de hoogste isolatiewaarde, zodat je minder verwarmingskosten hebt en er altijd warm bij zit.

Kleurecht

Onze kozijnen blijven mooi van kleur en hoeven nooit meer een nieuwe schilderbeurt. Dat scheelt veel geld en gedoe.

Onderhoudsarm

Onze kozijnen hebben slechts af en toe wat aandacht nodig door er even een doekje over te halen. En schoon zijn ze weer!

Inbraakwerend+++

Onze kozijnen hebben een betere brandwerendheid én een optimale inbraakwerendheid, zodat je met een veilig gevoel kunt slapen.

Voordelig in aanschaf

Als het gaat om prijs zijn kunststof kozijnen, ten opzichte van alle alternatieve materialen, de beste keus.

Duurzame ambities 

Wij geloven dat je als bedrijf moet streven naar een minimale footprint, bij alles wat je doet en maakt. Daarom produceren en bouwen we circulair, met een scherp oog voor de aarde en onze impact daarop. We willen in alle gevallen de beste en meest duurzame partner zijn in kunststof kozijnen, ramen en deuren. 

100% Hergebruik

We streven naar 100% hergebruik

100% Uitstootvrij

We streven naar een uitstoot die nul is

Sustainable cities and communities

100% Comfortabel

We streven naar optimaal Comfortabel wonen