Smits kozijnen Duurzame kozijnen

Smits Kozijnen staat voor je klaar, al 90 jaar

Smits Kozijnen is een innovatieve kozijnenproducent in Gemert en richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van kunststof ramen en deuren. Met een sterk team van enthousiaste medewerkers zijn we gespecialiseerd in het leveren van duurzame kozijnenoplossingen. Door dicht op de markt te zitten met een hecht dealernetwerk, kunnen we specialistisch maatwerk leveren, zoals bijvoorbeeld brandwerende kozijnen. Dat doen we al sinds 1932. En we zijn nog net zo bevlogen als op de dag van de oprichting.

bedrijfspand smits.

Historie

Van oorsprong was Smits Kozijnen een echt familiebedrijf. Vader Smits startte in 1932 als ondernemer in Beers. Hij maakte in die tijd stalen grondboren, spaden en schoppen. In 1965 werd het bedrijf H. van Rooy & Zonen in Gemert overgenomen, waar onder meer stalen ramen werden geproduceerd. Vanaf die tijd heeft de verkoop en productie voor stalen ramen en deuren in Gemert een explosieve groei meegemaakt, en is de onderneming verder uitgegroeid. Vanaf medio jaren '70 met een Isolatieglasfabriek en vanaf begin jaren '80 met een Kunststof Kozijnenfabriek. 

Toekomstbestendig ondernemen 

Smits Kozijnen richt zich op de toekomst en zorgt ervoor dat we altijd klaar zijn voor veranderingen. De basis is financiële stabiliteit, zodat we onze ambities waar kunnen maken. We gaan voor langdurige samenwerkingsverbanden met onze klanten en partners. Openheid, heldere afspraken en persoonlijk zakendoen zijn hierbij onze uitgangspunten. 

Onze werkwijze

Wij produceren in opdracht de meest duurzame kozijnen. Doordat we zeker zijn van de kwaliteit leveren we 10 jaar garantie op al onze kozijnen en deuren. Wij geven graag advies, maar de verkoop en levering van onze Smits Kozijnen verloopt via je eigen aannemer of via een van onze dealers. Zij staan graag klaar om jou de beste oplossing te bieden.

Smits vrachtwagen - eigen transport.

Continu innoveren

We investeren continu voor - én samen met - onze klanten, dealers en leveranciers in de ontwikkeling van nieuwe duurzame oplossingen voor (toekomstige) bewoners. We onderzoeken doorlopend hoe we onze processen, producten en de manier van samenwerken kunnen verbeteren. Zo blijven we leren over het vergroten van onze positieve impact. Daarbij leggen we de lat hoog: we stellen steeds nieuwe doelen om te blijven bouwen aan een duurzame en een fijne leefomgeving.

Onze patenten

De drive om dingen beter te maken heeft in de afgelopen jaren geresulteerd in een groot aantal patenten dat we op de naam van Smits Kozijnen konden bijschrijven. Zo hebben we octrooi verkregen op onder meer onze Onderdorpel, de Glasschuifdeuren met Hybride glas, de Brandwerendheid van kunststof kozijnen, het Ratel-Klik-Systeem en de Lossnijmethode voor Dubbelglas. En we blijven voortdurend alert op nieuwe mogelijkheden om onze producten verder te innoveren.

Beproefde kwaliteit

Kwaliteit staat bij Smits Kozijnen altijd voorop. Onze hele organisatie is ISO gecertificeerd en al onze producten voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen voor de Nederlandse markt. Zo worden er jaarlijks veel producten getest op het gebied van brandwerendheid, wind- en waterdichtheid, stabiliteitsonderzoeken volgens de NEN 6702 norm. Kortom; alles wat noodzakelijk is om een kwaliteitsproduct te kunnen garanderen. Deze onderzoeken worden in opdracht van ons uitgevoerd door geaccrediteerde instanties zoals Efectis Nederland, Peutz, Kiwa en SKG.

Onderdeel van VHZ

Wij behoren tot de VHZ Groep. VHZ heeft over acht productielocaties en 650 medewerkers en is de marktleider in Nederland als het gaat om de productie van kunststof kozijnen, ramen en deuren. VHZ Groep omvat de producerende bedrijven Transcarbo (Hoensbroek), Europrovyl (Leeuwarden), Kumij (Groningen) en Smits Kozijnen (Gemert).

Daarnaast het montagebedrijf Alwood (Terborg) en het servicebedrijf Kozijn Service Nederland (Wassenaar). Bekende namen die al meer dan 50 jaar toonaangevend zijn in de productie, toelevering en montage van kunststof kozijnen in de renovatie, de traditionele en conceptuele nieuwbouw. Voor meer informatie zie www.vhzgroep.nl.