Smits kozijnen Duurzame kozijnen

Subsidie regeling 2024

Bij Smits Kozijnen is duurzaamheid geen loze kreet. We stemmen al onze beslissingen af op de impact die ze hebben op de wereld en onze directe omgeving. Als jij dit als woningeigenaar ook doet met de woning waar je in woont heb je onder voorwaarden recht op de ISDE-regeling vanuit de overheid.

Daardoor kun je geld terugkrijgen voor het plaatsen van nieuwe kozijnen in jouw woning met HR++ of HR+++ (Triple glas). Deze isolatiemaatregel mag al vanaf 2 april 2022 zijn aangebracht en je krijgt ongeveer 15% van de isolatiekosten aan subsidie terug. Het percentage is een inschatting, de precieze bijdrage kun je vinden op de website van de RVO.

kunststof hefschuifpui.

Aanvullende voorwaarden ISDE-regeling

Dus goed nieuws, dit jaar kun je nog aanspraak maken op de subsidie voor energiebesparende maatregelen, waar onze Smits Kozijnen en isolatieglas (HR++ & HR+++) onder vallen.

Er gelden wel nog steeds aanvullende voorwaarden vanuit de rijksoverheid om in aanmerking te komen. De belangrijkste voorwaarden zijn:

 • Jij bent eigenaar en de hoofdbewoner van de woning

 • De subsidie is aangevraagd nadat de maatregelen uitgevoerd en betaald zijn

 • Je laat de isolatie aanbrengen door een bedrijf (dus geen doe-het-zelf).

Wil je meer weten over of jij in aanmerking komt voor de subsidie, kijk dan snel voor alle voorwaarden op deze website van de RVO

Tips voor jouw isolatiesubsidie

 1. Bereid je goed voor: zorg dat je weet aan welke eisen de isolatie moet voldoen. Het stappenplan van het RVO helpt je daarbij.

 2. Goed om te weten: je moet bij de aanvraag ook foto's meesturen van de geplaatste kozijnen, het isolatieglas en de werkzaamheden.

 3. Laat je 1 isolatiemaatregel uitvoeren? Kijk of je binnen twee jaar nog een maatregel kan nemen. Dat kan een andere isolatiemaatregel zijn, maar ook een warmtepomp of zonneboiler. Bij 2 maatregelen ontvang je per maatregel het hogere subsidiebedrag.

 4. Begin op tijd met regelen van de tweede maatregel, voor het geval er een wachttijd is. Het zou immers zonde zijn als je daardoor de subsidie misloopt.

 5. Vind een Smits Kozijnen & isolatieglas dealer die de klus voor je kunnen uitvoeren. De subsidie geldt namelijk niet voor een doe-het-zelf verbetering aan je huis.

 6. Zorg dat je goed meet: Isolerend glas kan HR++ glas of Triple glas zijn. Om subsidie aan te vragen is het nodig dat je de oppervlakte van dit glas weet in vierkante meters. Er zijn twee meetmethoden. Hier lees je welke voor jouw van toepassing is en hoe je dit meet.

Subsidie aanvragen 

Heb je alle informatie doorgenomen en kom jij in aanmerking voor de ISDE-regeling? Dan kun je overgaan naar het daadwerkelijk doen van de aanvraag.

Ik wil de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) aanvragen? Hoe doe ik dat? Simpel, doorloop dan dit stappenplan. Je leest in een aantal stappen wat je moet doen om de aanvraag goed af te ronden.

ISDE: Stappenplan aanvragen woningeigenaren

Meldcodes voor aanvragen ISDE-regeling

Vraag je subsidie aan voor jouw Smits Kozijnen & isolatieglas? Dan vragen ze bij de subsidieaanvraag om een meldcode. Controleer voordat je de maatregel aanschaft, of deze op de meldcodelijst staat. Onze meldcodelijsten vindt u hieronder:

Meldcode Smits Isolatieglas

 • KA18751 - 2 voudig Sanco HR glas met minimaal een U waarde van 1.2

 • KA18753 - 2 voudig Sanco Zonwerend  glas met minimaal een U waarde van 1.2

 • KA18755 - 3 voudig Sanco HR glas met minimaal een U waarde van 0.7

 • KA18757 - 3 voudig Sanco Zonwerend met minimaal een U waarde van 0.7